Amerykańskie ciasteczka podwójnie czekoladowe!

 

Pewnie niejedna osoba oglądała seriale prosto z USA, gdzie często główni bohaterowie zajadali się czekoladowymi ciasteczkami i popijali je szklanką mleka. Sama pamiętam takie sceny z niejednych seriali. Niesamowicie kojarzy mi się taka scena z filmem: ” Kevin sam w domu” lub z popularnym serialem: „Friends”. obstawiam, że każdy z Was ma inny film, w którym taką scenę widzieliście. Bardzo podobno ciasteczka jakiś czas temu, a nawet lat, wypuścił na rynek MC donald, a później Lidl. Niestety te ciasta zwierają dużo chemii, niepotrzebnych spulchniaczy, a do tego tonę cukru! Trochę poszukałam, pokombinowałam i znalazłam idealny przepis na pyszne i kruche, a do tego niesamowicie czekoladowe ciasteczka.

Do przygotowania ciasteczek potrzebujesz

  • Dwie łyżki oleju kokosowego,
  • 1 łyżka miodu,
  • 6 łyżek mąki ryżowej + 2 łyżki mąki kokosowej,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Kilka kostek czekolady pokrojonych w mniejsze kawałki,
  • 2 łyżeczki kakao

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i formujemy w kuleczki, by następnie spłaszczyć je. Pieczemy 180 stopniach przez 10 minut. Im dłużej będziecie czekać po ich wyciągnięciu z piekarnika tym lepiej. Zrobią się bardziej kruche!

Galeria zdjęć

Dodaj komentarz