FASZEROWANE PAPRYKI!

Dla chcącego nic trudnego. Mimo pracy w niesamowicie dużej ilości godzin jesteśmy w stanie gotować sobie domowe obiadki. Tym razem przychodzę do Was z wykorzystaniem papryki, królowej jeśli chodzi o zawartość witaminy C. Tak właśnie! To nie cytryna, czy inne cytrusy mają w sobie największą ilość witaminy C, tylko papryka. Uwielbiam wszelkiego rodzaju warzywa grilowane, czy z piekarnika. Odpowiedni farsz i obiad gotowy. Bardzo proste, tanie i do tego szybkie. Veganie, czy tam wegetarianie mogą zrezygnować z sera, a także kurczaka. Jednak ja po kilku godzinach ciężkiej pracy i nie jedzenia mięsa przez parę dni, zatęskniłam za nim. Dla osób, które nie wyobrażają sobie jedzenia bez mięsa kaszę można zastąpić mięsem mielonym.


Składniki na farsz:
Kasza gryczana (1szklanka)
1 Cebula,
Mała cukinia,
Pietruszka,
Ser feta,
pieczarki (według uznania)

Sposób przygotowania:
Kaszę gotujemy.  Na patelni smażymy cebulkę, następnie wrzucamy cukinie. Gdy cukinia zmięknie dodajemy pieczarki. Po ugotowaniu kaszy mieszamy wszystkie składniki ze sobą, jeszcze gotując przez kilka sekund. Pietruszkę dodać po wyłączeniu palnika.  W międzyczasie należy przekroić paprykę i wydrążyć środek, tak aby było miejsce na farsz. Z podanego wyżej przepisu na farsz powinno starczyć na 4 papryki. Pieczemy w 180 stopniach na około 30 minut.

Pozdrawiam, Joanna

Galeria zdjęć

Ten post ma 41 komentarzy

  1. Ale fajnie wygląda ^^ ciekawe jak smakuje 😀

    grlfashion.blogspot.com
    zapraszam:* odwdzięczam się za każdą obserwację 🙂

  2. Musi być pyszne, ale niestety nie lubię papryki ;<

  3. Świetny, uniwersalny przepis. Uwielbiamy paprykę, więc oczywiście danie przypadło nam do gustu. Pozdrawiamy 🙂

  4. Fajny przepis-na pewno go wykorzystam za jakiś czas

  5. Wygląda pysznie, na pewno wypróbuję 🙂
    girl-with-passion.blogspot.com
    Pozdrawiam i obserwuję 🙂

  6. Taka faszerowana papryka kojarzy mi się właśnie z wakacyjnym obiadem 🙂

  7. Ojej ale pycha!!! Aż zrobiłam się głodna. Wyglądają przepysznie.
    pozdrawiam cieplutko:)

  8. Cukinię faszerowaną jadłam, natomiast papryki jeszcze nie. Ciekawa jestem jak smakuje 🙂
    >FOXYDIET

  9. Jadłam paprykę faszerowaną z mięsem mielonym.. pycha 🙂

  10. W te wakacje po raz pierwszy zrobiłam faszerowane papryki i… muszę to kiedyś powtórzyć 😉 Moje były z jajkiem w środku 🙂

  11. bardzo lubię takie nadziewane papryki czy też bakłażany albo cukinie. 😉 i też zwykle mimo długich godzin w pracy lubię zrobić sobie domowy obiadek i go zjeść. 😉 a mój chłopak raczej sobie już nie wyobraża życia bez domowych obiadków, co trochę mnie martwi, bo za bardzo go rozpieściłam pod tym względem. 😉
    pozdrawiam serdecznie.

  12. Uwielbiam je! Pycha 🙂
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie :*
    Mogłabym Cię prosić o poklikanie w linki u mnie w najnowszym poście, będę Ci bardzo wdzięczna 🙂

  13. No fajnie wyglądają ja nie jadałam jeszcze faszerowanych warzyw

  14. smacznie wygląda 🙂 Nie lubię kaszy ale może by mi przypadła mimo wszystko ta faszerowana papryka do gustu 🙂

  15. Uwielbiam faszerowane papryki 🙂 tylko robię z ryżem, mięsem mielonym i pomidorami 🙂

  16. Wygląda bardzo smacznie, raz na jakiś czas lubię zjeść papryki przyrządzone w taki sposób 🙂

  17. uwielbiam paprykę faszerowaną, ale co do witaminy C niestety nie mogę się zgodzić.. każda wyższa temperatura zabija nam witaminę.. aczkolwiek na surowo- i owszem 😉

  18. Wygląda po prostu FENOMENALNIE! O MATKO, ALE BYM TO WSZAMAŁA!

  19. Wygląda przepysznie. Muszę kiedyś spróbować wykonać ten przepis. A estetyka zdjęć jest genialna! 🙂
    Bardzo fajny blog, obserwujemy. My wraz z chłopakiem dopiero zaczynamy więc liczymy na wzajemne wsparcie z Twojej strony! 🙂 http://www.fitlov.blogspot.com

  20. Bardzo lubię faszerowane papryki. Polecam sparzyć i zdjąć skórkę przed pieczeniem.

Dodaj komentarz