Kruche ciasteczka- „Pieguski”

Ostatnio musiałam ze swojej diety wykluczyć gluten i dlatego też kombinowałam i testowałam przeróżne przepisy tak, bym mogła „normalnie jeść”. Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne i kruche ciasteczka z gorzką czekoladą oraz ciasteczkami  ( ten element można pominąć). Z podanego przepisu wyszło ich 12 sztuk, a każdy kto próbował był zadowolony!

Do przygotowania ciasteczek potrzebujesz

  • Dwie łyżki oleju kokosowego,
  • 1 łyżka miodu ( W filmiku jest podpisany to jako masło orzechowe- mój błąd),
  • 6 łyżek mąki ryżowej + 2 łyżki mąki kokosowej,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Kilka kostek czekolady pokrojonych w mniejsze kawałki,
  • *opcjonalnie kilka pokruszonych ciasteczek

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i formujemy w kuleczki, by następnie spłaszczyć je. Pieczemy 180 stopniach przez 10 minut. Im dłużej będziecie czekać po ich wyciągnięciu z piekarnika tym lepiej. Zrobią się bardziej kruche!

Galeria zdjęć

Dodaj komentarz